Rješenja o pomoći u stambenom zbrinjavanju dobila četvorica hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Virovitičko-podravske županije

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, zajedno s pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom i predsjednikom Saborskog odbora za Hrvatske branitelje i predsjednikom Hvidre RH Josipom Đakićem podijelio rješenja o stambenom zbrinjavanju, odnosno kredite za nastavak izgradnje u dovršenja kuće, te kredit o poboljšanju uvjeta stanovanja koja su dobili trideset postotni hrvatski ratni vojni invalidi Josip i Mato Bošnjak iz Crnca i Siniša Poljanac iz Virovitice, te četrdeset postotni hrvatski ratni vojni invalid Stanko Tušek iz Nove Šarovke.

Iz naše županije na listi čekanja nalazi se trenutno 214 branitelja i članova njihovih obitelji, a na nivou Hrvatske evidentirano 11.329 zahtjeva, za čije ispunjenje je potreban optimalni rok od nekih 9 godina – istaknuo je ovom prigodom pomoćnik ministra Nenad Križić, te dodao.

Kroz to vrijeme shodno mogućnostima nastojat ćemo pomoći našim braniteljima i njihovim obiteljima u kreditima za nastavak izgradnje i dovršetak kuće, poboljšanju uvjeta stanovanja, te nepovratnim potporama za kupnju ili izgradnju prve nekretnine.

Predsjednik Saborskog odbora za hrvatske ratne veterane i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić istakao je zadovoljstvo što je dolaskom novog tima u Ministarstvo branitelja, kao i primjenom novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji došlo do znatnog pomaka u brzini i kvaliteti rješavanja ovih braniteljskih problema.

U proteklom razdoblju riješeno je stambeno pitanje svih branitelja s liste u Virovitici, no stjecanjem invalidnosti s osnove bolesti, odnosno pogoršanja zdravstvenih problema promijenilo se stanje s listama čekanja na kojima je još mnogo onih kojima je pomoć pri zbrinjavanju neophodno potrebna, a zahvaljujuć novom timu i Zakonu, vjerujem da ćemo zajedničkim snagama u tome i uspjeti.

Na ovoj svečanosti nazočila je i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac i načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

Skip to content