Riješen problem onečišćenja kanala „Brana-odvojak“ u Taborištu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon zaprimljene dojave od strane nezadovoljnih građana i predsjednika Vijeća mjesnog odbora Taborište Ivana Katalinića o pojavi fekalija u kanalu „Brana-odvojak“ koji prolazi kroz Taborište ovih dana je održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Grada…Nakon zaprimljene dojave od strane nezadovoljnih građana i predsjednika Vijeća mjesnog odbora Taborište Ivana Katalinića o pojavi fekalija u kanalu „Brana-odvojak“ koji prolazi kroz Taborište ovih dana je održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Grada Virovitice, Hrvatskih voda, Gradske komunalne tvrtke Virkom i tvrtke Brana d.o.o. Na sastanku je dogovoreno da se na ispitivanje uzme uzorak vode iz spomenutog kanala kako bi se utvrdila kakvoća vode dok su predstavnici navedenih tijela izašli na teren kako bi utvrdili uzrok zagađivanja kanala. 

Nakon provedene laboratorijske obrade utvrđeno je da se ne radi isključivo o fekalijama nego o prelijevanju miješane vode sa velikim postotkom razrjeđenja koja se je pojavila u kanalu uslijed nanosa šljunka na preljevnom pragu u kanalizaciji. Do nanosa šljunka došlo je uslijed ispiranja u klanjcima u Milanovcu koji je zatim završio u kanalizaciji i zamuljio preljevni prag.

Rukovoditelj radne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ virovitičkog Virkoma Dražen Golub naglasio je da je danas očišćen nanos šljunka što će riješiti navedeni problem te najavio da će tvrtka Virkom nastaviti sa pojačanim praćenjem situacije na ovom kanalu kako se slična situacija više ne bi ponovila, a uskoro će se krenuti i u odmuljivanje svih kanala na području grada koji su u međuvremenu zamuljeni.  

Kako nam je u svezi navedenog rekao privremeni pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement Grad Virovitica osigurao je kanalizaciju u svim naseljima osim Jasenaša i Rezovačkih Krčevina za koje je u tijeku natječaj za izvođenje radova kao i za kanalizaciju u Čardacima u Milanovcu. Privremeni pročelnik Klement najavio je i da će se ovih dana nastavit sa obilaskom kanala na području grada u cilju otkrivanja nesavjesnih pojedinaca koji i dalje fekalije umjesto u kanalizaciju odlažu u kanale.

Skip to content