REVITALIZACIJA GRADSKOG PARKA: Započela je sadnja novih stabala

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U subotu, 2. lipnja u virovitičkom Gradskom parku započela je sadnja novih stabala – lipa. Izvođač radova na revitalizaciji Gradskog parka, tvrtka Flora VTC sa sadnjom je krenula na potezu od nekadašnje kavane „Nova“ prema FINI, a stabla se trenutno sade na obodu parka.

Ukupno će biti posađeno 140 sadnica, a osim stabala, bit će posađeno i 100 sadnica grmlja te 310 dužnih metara živice.

Ovih dana započet će i radovi na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića koja će u budućnosti biti nova gradska „špica“ te će također biti postavljen kalup za novu modernu fontanu.

– Gradski park će sadnjom novih stabala dobiti potpuno novi izgled. Osim toga, u višegodišnjem planu je zamjena svih starih dvoreda na području grada novima. Sljedećih tri do četiri godine planiramo revitalizirati i kompletno područje grada Virovitice i okolice, te biti jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin, dodajući da su već sada s tim u vezi u dogovoru s rasadnicima i Hrvatskim šumama. Istaknuo je da će se pritom sačuvati sve drveće koje je u dobrom stanju, a ukloniti samo ono koje je staro i koje predstavlja prijetnju prolaznicima.

– Želimo biti jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj. I ja i moji suradnici postavili smo si cilj, da nam je svako drvo spomenik, da sve ono što se može sačuvati, ostane, a ono što je staro, bolesno i prijetnja prolaznicima, ukloni. Uvijek se vraćamo na ovo: što bi bilo da grana u parku ili na igralištu padne na nekoga i ozlijedi ga? Moramo prvenstveno razmišljati o sigurnosti, kada govorimo o starom drveću – rekao je gradonačelnik. (virovitica.hr, icv.hr fotografije: M. Bašić)

Skip to content