Retrospektiva izložbe Maje Ivanušić

U dvije izložbene dvorane u Gradskom muzeju Virovitica svoje likovneradove izložila je Maja Ivanušić, pod naslovom “Slutnja višega života.” Maja Ivanušić članica Likovnog kluba Nikole Tricka, slika već 15 godinai ovom retrospektivnom izložbom pokazuje radove nastale od 1993. do2008. godine. Cvjetni motivi i cvjetne kompozicije njezini su najčešćimotivi, najviše naslikani u tehnici pastela i akvarela, a na ovoj jeizložbi izložila i nekoliko ulja. Osim toga, izložila je i nekolikoportreta njezinih zagonetnih žena.U dvije izložbene dvorane u Gradskom muzeju Virovitica svoje likovne radove izložila je Maja Ivanušić, pod naslovom “Slutnja višega života.”

Maja Ivanušić članica Likovnog kluba Nikole Tricka, slika već 15 godina i ovom retrospektivnom izložbom pokazuje radove nastale od 1993. do 2008. godine. Cvjetni motivi i cvjetne kompozicije njezini su najčešći motivi, najviše naslikani u tehnici pastela i akvarela, a na ovoj je izložbi izložila i nekoliko ulja. Osim toga, izložila je i nekoliko portreta njezinih zagonetnih žena.

Nadahnuće za svoje likovne radove autorica nalazi u pjesništvu, glazbi i svemu što je okružuje. Naslov za izložbu “Slutnja višega života” Maja je posudila iz lirike A. G. Matoša, iz pjesme “Srodnost.”

U prigodi otvaranja izložbe o autorici i njezinu radu govorili su kolegica iz LIK-a Bernarda Idžojtić, autor kataloga Josip Strmečki, Mihaela Kulej, ravnateljica Muzeja koja je izložbu postavila zajedno sa Zrinkom Studen, dok je uz čestitku autorici, izložbu otvorio gradonačelnik Zvonko Kožnjak, a glazbom upotpunio ozračje Mihael Kurjančić na glasoviru.

Izložba će biti otvorena do 6. svibnja. (mv)

Skip to content