Rekordni Viroexpo 2010 vidjelo je 23.800 posjetitelja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ovogodišnji 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede kojeg je otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, vidjelo je rekordan broj posjetitelja u povijesti sajma – 23.800.Ovogodišnji 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede kojeg je otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, vidjelo je rekordan broj posjetitelja u povijesti sajma – 23.800.
– I dok ostali sajmovi u Hrvatskoj uglavnom bilježe pad i broja izlagača i posjetitelja, Viroexpo je ove godine po svim pokazateljima rekordan u odnosu na prijašnje godine i možemo s ponosom kazati da je on među tri najbolja sajma u Republici Hrvatskoj, kako od povećanja broja posjetitelja, izlagača, do povećanja izlagačkog prostora. Naš konstantan rast, iz godine u godinu, prepoznala je Vlada Republike Hrvatske, koja je po prvi puta u povijesti sajma, ove godine, bila generalni pokrovitelj Viroexpa, a predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, otvorila je ovogodišnji 15. Međunarodni sajam, gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede , na što smo posebno ponosni i zahvalni. Viroexpo je kao pokazatelj uspjeha, oduvijek bio simbioza mnogih gospodarskih faktora ove županije ali i cijele regije. On je naš najbolji županijski projekt, u kojem ravnopravno sudjeluju, njegovi organizatori, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK-a Županijska komora Virovitica, HOK-a Područna komora Virovitičko-podravske županije, Poslovni centar Virovitica kao tehnički organizator te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije kao supokrovitelj sajma. Iako smo ponosni na ovogodišnje rezultate, želimo i više i bolje i već danas krećemo s organizacijom Viroexpa 2011 za kojeg želimo da bude i veći i uspješniji od ovogodišnjeg, rekordnog Viroexpa 2010 – kazao je župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpo 2010 Tomislav Tolušić.
Svi pokazatelji ovogodišnjeg sajma su iznimni. Na Viroexpu 2010 koji je održan uz generalno pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske, pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, na 22.000 četvorna metra (7.000 zatvorenog i 15.000 četvorna metra otvorenog izlagačkog prostora) predstavilo se ukupno 644 izlagača iz 18 zemalja (stranih izlagača na ovogodišnjem sajmu bilo je sedamdeset i sedam). Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Republika Slovačka, a Viroexpo 2010 odlično su organizirali Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica i HOK Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije uz tehničku realizaciju Poslovnog centra Virovitica d.o.o. i suorganizaciju Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.
(k.t.)

Skip to content