Rekonstrukcija Palače Pejačević

Jučer je u prostorijama Gradske uprave u Virovitici između Grada Virovitice i Presoflex Gradnje d.o.o. iz Požege potpisana ugovor o rekonstrukciji Palače Pejačević. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.517.141,36 kuna…1 1242210949Jučer je u prostorijama Gradske uprave u Virovitici između Grada Virovitice i Presoflex Gradnje d.o.o. iz Požege potpisana ugovor o rekonstrukciji Palače Pejačević. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.517.141,36 kuna, a odnosi se na izvedbu građevinskih, obrtničkih, instalaterskih radova koji moraju biti završeni do 01. travnja 2010. godine.
Kako nas je tom prilikom izvijestio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin radi se o sanaciji temelja, zaštiti objekta od vlage, uređenju fasade objekta, postavljanju stolarije, te izradi instalaterskih radova. Istakao je i problem što iako je Palača Pejačević u vlasništvu Grada Virovitice svaki i najmanji posao mora se raditi u suglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i konzervatorskim odjelom u Požegi, ali i naglasio razgovore sa ministrom financija Ivanom Šukerom i njegovoj načelnoj suglasnosti da se u ovaj objekt preseli Porezna uprava Područni ured Virovitica.
Direktor Presoflex Gradnje d.o.o. Mario Brekalo naglasio je da ova tvrtka ima sve potrebne licence, znanje i mehanizaciju za izvođenje ovih radova obećavši da će se radovi završiti u planiranom roku.

Skip to content