Reagiranje gradonačelnika Ivice Kirina na tiskovnu konferenciju SDP-a

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U nastavku teksta možete pročitati reagiranje gradonačelnika Ivice Kirina na tiskovnu konferenciju SDP-a.Cijenjena saborska zastupnica Nada Čavlović-Smiljanec opet nas je počastila svojim uvrnutim gledanjima na stvarnost na temu: Kako omalovažiti napore političkog protivnika, a da istovremeno nitko ne shvati da ona i njeni nikad ništa nisu učinili po tom pitanju.

Možda bih i ja na njenom mjestu čelnika opozicijske stranke, s pozicije osobe koja nema (ili se pravi da nema) sve informacije o toj stvari, mislio i radio slično. Ali ona nema opravdanja za nepoznavanje stvari. Kao saborskoj zastupnici na raspolaganju su joj svi mehanizmi za saznavanje informacija. Zašto o toj stvari nije pitala premijera kad ga već spominje u kontekstu promjene vrste ceste, da li je bila u Ministarstvu prometa, da li razgovarala sa Hrvatskim cestama ili Hrvatskim auto cestama? Valjda joj je jednostavnije napraviti malu konferenciju za tisak, a Kirin će joj u želji da se opere potom pribaviti sve informacije. Neće ići. Ja sam na tu temu rekao svoje u izjavi koju sam dao medijima, a temeljem svih sastanka, dogovora i saznanja koja imam.

Lijepo nam je objasnila sve o prometnoj izoliranosti naše županije (koja sigurno nije od jučer), ali je zaboravila navesti što je ona, zajedno sa cijelim SDP-om za njihove četverogodišnje državne vlasti i šestogodišnje lokalne vlasti, učinila da se to promijeni. Od 2000. godine do 2003. imali su vlast i u državi i u županiji i u gradu, a gdje su im rezultati? Koje su to ceste izgradili, koje projekte pokrenuli, koji smo to prosperitet doživjeli. To što tadašnji premijer Ivica Račan nije nikad obišao ovu županiju, a tadašnja potpredsjednica vlade Željka Antunović, rođena Virovitičanka, priskrbila cijelih 20.000 (dvadeset tisuća) kuna za ovaj kraj za svog mandata, puno govori o njihovoj brizi za Slavoniju i našu prometnu izoliranost. Kad nemate vjerodostojnosti, kad iza vas ne stoje djela, sva priča vam je lajanje u vjetar, jer vas ljudi ne doživljavaju.

Zanima me kad prođe određeni period, pet ili deset godina, i vrijeme pokaže svoje, da li će se netko sramiti za izgovorene riječi i priznati sebi i drugima da je pričao gluposti. Ili će u maniri prekaljenih, pokvarenih političara prepustiti sve zaboravu i slabom pamćenju ljudi.
Da li se Pecek danas srami što je zatvarao radove na obilaznici? Gospođo Nado, pitajte ga o tome, da ne biste isto prošli. Dotad, ja ću, zajedno sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, činiti sve da sve ono što sam odgovorno izjavio bude i napravljeno.

Jedno me zanima: zašto se Nada Čavlović-Smiljanec, kao predsjednica županijskog SDP-a kandidira za gradonačelnika, a ne župana? Sigurno ne zbog ljubavi prema Virovitici, već samo zbog zakonske nespojivosti funkcije zastupnika i župana, da ne bi, ne daj bože, izgubila saborsku mirovinu.

Što se tiče rješavanja ulica u Virovitici, šaljem gđi Čavlović-Smiljanec popis svih radova u svim ulicama u gradu u zadnje četiri godine. Izgleda da zbog bavljenja politikom nije stigla pošteno pogledati promjene u vlastitom gradu, a pohvalili su ih čak i Kinezi iz dalekog Pekinga kad su bili na ovogodišnjem VIROEXPO sajmu.

Popis radova nalazi se u privitku.
Popis radova

Skip to content