Raspisan Natječaj za izgradnju E-inkubatora, najvećeg EU projekta na području VPŽ

www vpz hr 468x312Raspisan je Natječaj za izgradnju E-inkubatora sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o najvećem EU projektu na području Virovitičko-podravske županije, čija je ukupna vrijednost 7.201.619,00 kuna, od čega je 5.398.333,95 kuna bespovratnih sredstava z IPA IIIc programa Europske unije.

Natječaj se može vidjeti u Večernjem listu i Jutarnjem listu u broju od 28. lipnja ili ovdje

Rok za podnošenje ponuda je 28. kolovoza 2012. godine do 11,00 sati. Natječajna dokumentacija može se podići u Virovitičko-podravskoj županiji, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica, radnim danom od 10,00 do 15,00 sati.

Podsjetimo, projekt „E-ncubator“ ukupno je vrijedan 960.215.89 eura ili 7.201.619,00 kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura ili 5.398.333,95 kuna, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura. Gradnja Poduzetničkog inkubatora započet će ove jeseni, o čemu je govora bilo na predstavljanju istog projekta, u svibnju ove godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, o čemu su, o projektu, posebno govorili virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktor Viroexpo-a Igor Andrović,…

Cijeli projekt odnosi se na poslovnu infrastrukturu s naglaskom na razvoj poduzetničkog inkubatora. Projekt će biti izgrađen u Virovitici u Poduzetničkoj zoni II. Imat će izravan utjecaj na razvoj proizvodnih start up poduzeća te poduzeća iz ICT sektora kao i na susjedne gradove i općine. S obzirom na iskustva drugih, mogu se očekivati poduzetnici u krugu od60 kmod Virovitice. Cilj ovog projekta je izgradnja i opremanje poduzetničkog inkubatora, ali prije svega cilj je pružanje poslovnih, tehničkih, obrazovnih te drugih usluga, kao i on-line usluga, inkubatora svojim stanarima odnosno proizvodnim start up poduzećima, poduzećima iz sektora visoke tehnologije te ICT-a. Osim generiranja novih radnih mjesta, poduzetnički inkubator doprinijeti će dugoročnoj koristi za Virovitičko-podravsku županiju povećanjem broja proizvodnih poduzeća u ovoj regiji. Ovo je od iznimne važnosti za regiju koja ima visoku stopu nezaposlenosti.

www.vpz.hr

Skip to content