Ralice danonoćno čiste

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Od noći sa petka na subotu, kad je snijeg počeo padati, sve gradske ceste danonoćno se čiste. Zbog velike količine snijega tvrtka “Ceste” d.d..Bjelovar, kojoj je povjeren posao zimske službe na nerazvrstanim cestama na području grada Virovitice i tvrtka Flora VTC d.o.o., imali su sitnih kvarova na strojevima  koji su uzrokovali zastoje u obavljanju usluga čišćenja. Strojevi su u najkraćem mogućem vremenu osposobljeni te se je nastavilo sa  radovima čišćenja pojačanim tempom.

Na području grada Virovitice ukupno je djelovalo 17 ekipa od čega za potrebe državnih cesta 4 ekipe, za potrebe županijskih cesta 6 ekipa i za potrebe grada Virovitice 11 ekipa, od čega 4 traktorske ekipe tvrtke Flora VTC d.o.o, a ostatak  tvrtke Ceste Bjelovar d.d. Također, uz njih, na području grada Virovitice djelovale su tri ekipe sa dva čovjeka na ručnom čišćenju snijega  tvrtke Flora VTC d.o.o..

Grad Virovitica na svom području ima 80-tak kilometara nerazvrstanih cesta koje su podijeljene u tri prioriteta zimske službe. Održavanje prohodnosti pojedinih cesta u zimskim uvjetima  određeno je prioritetom  u koji je cesta razvrstana, gustoćom i strukturom prometa, meteorološkim  uvjetima i lokalnim potrebama. Računa se da je prohodnost osigurana ako visina snijega na cestama I. prioriteta ne prelazi 5 cm, a na drugim cestama 10 cm, pa je promet vozila moguć uz upotrebu zimske opreme vozila.

Upravnom odjelu za komunalne poslove i graditeljstvo tijekom subote javilo se preko 70 građana koji su ukazivali gdje je došlo do problema.

Danas je stanje normalizirano i sve ceste u prohodnom  stanju čekaju nove količine snijega koje su najavljene već za ponedjeljak.

Da bi početkom radnog tjedna ljudi mogli na posao i učenici u školu, mole se građani da, sukladno Odluci o komunalnom redu, redovno čiste snijeg ispred svojih kuća i zgrada, kako bi sav život normalno tekao.

Skip to content