Radovi u završnoj fazi: Asfaltira se Ulica Narodne garde u Sv. Đurađu

Radovi na sanaciji kolnika u ulici Narodne garde u Svetom Đurađu ušli su u završnu fazu, a tvrtka Ceste d.d. Bjelovar danas, 27. listopada započela je s asfaltiranjem.

Inače, postojeća cesta bila je u izrazito lošem stanju, a radilo se makadamskom putu.

Radove prati i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sv. Đurađ Ivan Ćavarušić koji je ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu, kao i gradskim pročelnicima što su uvidjeli potrebu rekonstrukcije ove ulice.
Ovo je naša najduža ulica i bila je u najlošijem stanju. Poslije oborina obično bi nastajao problem jer se stanovnici nisu mogli spustiti niz ulicu. Prethodnih godina nismo bili u mogućnosti izvršiti rekonstrukciju iz objektivnih i opravdanih razloga, odnosno nije bila postavljena kanalizacijska te vodovodna i plinska mreža. Nakon postavljanja kanalizacije i plinske mreže, stvoreni su i preduvjeti za njenu rekonstrukciju i asfaltiranje, rekao je Ivan Ćavarušić.

Ukupna vrijednost projekta, koji se sufinancira u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, je 859.768,15 kuna, a projekt je Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content