Radovi u Ulici Petra Krešimira IV. i Lavoslava Ružičke – uskoro spajanje ulica J.J. Strossmayera i Matije Gupca

U gradskim ulicama izvode se brojni radovi, a među važnijima su i oni u Ulici Kralja Petra Krešimira IV. i Lavoslava Ružičke. U Krešimirovoj se trenutno radi na rekonstrukciji nogostupa, a u Ul. Lavoslava Ružičke na novoj oborinskoj kanalizaciji.

Nakon zimskog perioda slijede radovi na proširenju kolničke konstrukcije te izgradnji kružnog toka na križanju Ulice kralja Petra Krešimira IV. i Ulice Stanka Vraza.

Po završetku svih spomenutih radova, planira se i semaforizacija raskrižja Ulice Lavoslava Ružičke i J.J. Strossmayera zbog visoke frekventnosti Strossmayerove ulice.

Podsjetimo, vrijednost radova iznosi 1.200.726,88 eura (s PDV-om), a sufinancirat će ih Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, sufinanciranje projekta rekonstrukcija ceste Zrinski vrt – Strossmayerova. Projekt je, u suradnji s Gradom, prijavila Razvojna agencija VTA. Na ovaj će se način omogućiti sigurniji ulaz u Sportsko rekreacijski centar Vegeška, što je vrlo važno zbog velikog broja sportaša i djece koja svakodnevno dolaze na sportske terene Vegeške i bivše vojarne.

(virovitica.hr)

Skip to content