RADOVI U SKLOPU IZGRADNJE KOLEKTORA ISTOK: Asfaltira se odvojak Zagrebačke ulice u Čemernici

Iako vremenske prilike nisu idealne za građevinske radove, Virovitica je i dalje veliko gradilište i s radovima se ne prestaje.

Jedno od njih je i u naseljima Čemernica i Taborište, a riječ je o radovima u sklopu izgradnje Kolektora istok. Investitor, tvrtka Virkom d.o.o. pri kraju je izgradnje Kolektora kojim se rasterećuje sustav odvodnje u Taborištu te se omogućuje priključenje stanovnika Ličke i Zagrebačke ulice – odvojak u naselju Čemernica, na javni odvodni sustav.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 3.9 milijuna kuna, pri čemu je izvedeno 2.186 m gravitacijskih kolektora te 870 m tlačnog cjevovoda. Također, izgrađena je jedna nova crpna stanica, dok su dvije postojeće stanice u Moslavačkoj i Zagorskoj ulici rekonstruirane.

20201209 093714 Fotor

U sklopu ovoga projekta, u suradnji s Gradom Viroviticom, trenutno se postavlja novi asfaltni sloj u Zagrebačkoj ulici – odvojak u Čemernici u dužini 438 m te će se sanirati asfaltni kolnik u Ličkoj i Zagorskoj ulici.

Uoči početka asfaltiranja radove su obišli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov zamjenik Damir Marenić, gradski pročelnik Kristijan Sabo te predsjednik Mjesnog odbora Čemernica Miljenko Sabo. (virovitica.hr)

Skip to content