RADOVI U MILANOVCU: Postavlja se završni sloj asfalta na tri dionice u Ulici Sv. Križa

Iako je blagdanski period, u gradu Virovitici i dalje se radi „punom parom“. Jedno od brojnih gradilišta gdje se i ovih dana intenzivno radi je Ulica Svetog Križa u Milanovcu.

Projektom će se potpuno urediti navedena ulica, a radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

Rekonstrukcija je podijeljena na četiri dionice. Na tri dionice izvedeni su radovi oborinske kanalizacije, EKI mreža, izmještanje javne rasvjete te nosivi sloj asfalta na klolničkoj konstrukciji, a trenutno je u tijeku izvođenje završnog sloja asfalta na sve tri dionice i nogostupima.

Paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, Grad Virovitica je, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom, realizirao još jedan projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Investicija tvrtke Virkom odnosila se na izgradnju sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku.

Projekt rekonstrukcije Ulice Sv. Križa sufinancira se iz Programa ruralnog razvoja u sklopu operacije „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr)

Skip to content