RADOVI PRI KRAJU Zavirite u unutrašnjost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane

Pri kraju su radovi na izgradnji nove zgrade Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane. Zavirili smo u unutrašnjost ovog, 78 milijuna kuna vrijednog projekta čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciraju ga Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Margarita Kovačević, ravnateljica COOR-a nedavno je izjavila kako se raduje početku nove školske godine, budući da će dosadašnjih 500 „kvadrata“ radnog prostora, od 1. listopada zamijeniti s čak 3000 četvornih metara u novoj zgradi.

U novoj školskoj godini u COOR-u će biti 13 razrednih odjela, jedan razred srednje škole te dvije grupe predškole i jedna grupa poludnevnog boravka. U ustanovi će biti oko 55 učenika i 14 učenika u poludnevnom boravku, a osam učenika s područja naše i Bjelovarsko-bilogorske županije pohađat će srednjoškolski program.

Prema sadašnjem iskazanom interesu, za sada je devet roditelja iskazalo interes za vrtićem.

Roditelji djeteta koje ima veću teškoću iskazali su interes za punim obimom boravka u našoj ustanovi, a dio roditelja je iskazao potrebu za integriranim boravkom u našoj ustanovi, odnosno da će dio tjedna provoditi kod nas, a dio u redovitom vrtiću – objasnila je nedavno M. Kovačević koja kaže kako osim fizičkih i materijalnih uvjeta očekuju i nov, drugačiji rad, odnosno proširenje djelatnosti.

Do sad smo imali odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju, socijalnu uslugu poludnevnog boravka, a od nove školske godine počinjemo s predškolskim odgojem za djecu s teškoćama i sa srednjom školom za učenike s teškoćama u razvoju, za pomoćna zanimanja. Nadamo se proširenju socijalnih usluga jer smo dosad imali samo uslugu poludnevnog boravka. Radimo i nadamo se projektima izgradnje nekih objekata za organizirano stanovanje – najavila je M. Kovačević.

Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 četvornih metara, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. (www.icv.hr, ml, mlo; foto: M. Rođak)

Skip to content