Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti odvijaju se prema planu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke klasične gimnazije te Katoličke osnovne škole u Virovitici, koji su započeli sredinom rujna, odvijaju se prema planu te će zgrada ovih škola  do sljedeće školske godine dobiti novo krilo i sportsku dvoranu čime će se znatno poboljšati uvjeti rada učiteljima i učenicima.

Nakon prošlogodišnjih radova na uređivanju podrumskog dijela škole i saniranja vlage, na red je došlo i proširenje kapaciteta. Na postojeću zgradu bit će nadograđeno ulazno stubište i dizalo te će se ona koristiti za potrebe osnovne škole. U sklopu novog krila nalazit će se školska knjižnica, učionice, sanitarni čvorovi…, a na katu učionice i ostale potrebne prostorije za osoblje. Između postojećeg i novog krila škole, na sjevernoj strani čestice, izgradit će se školsko-sportska dvorana s pratećim prostorijama odnosno garderobom, sanitarnim čvorovima i kabinetom, dok će se zapadno od novog krila škole izgraditi košarkaško igralište. Dvorana će također biti na raspolaganju za iznajmljivanje zainteresiranim građanima i udrugama.

Vrijednost radova je 13 milijuna kuna, a financira ih Požeška biskupija i njemačka Katolička organizacija Renovabis. Građevinsku dozvolu za projekt izdao je Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice. (virovitica.hr; icv.hr; foto: Matija Rođak)

Skip to content