Radovi na novom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelnoj sportskoj dvorani u punom su jeku

Radovi na izgradnji novog COOR-a i trodijelne sportske dvorane, na površini većoj od 3700 kvadratnih metara, su u tijeku. Ovaj međuresorni projekt u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj izgradnje građevine od 3736 m2 neto površine je osiguravanje adekvatnog prostora za školovanje djece s teškoćama u razvoju.

Trenutno se u COOR-u odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenici s teškoćama u razvoju u dobi od 7 do 21 godine, a novi Centar osigurat će im adekvatan prostor za školovanje svih generacija – od predškolske do izvanškolske dobi te im osiguravati socijale usluge.

U Centru će raditi i stručne službe, kao i udruge za pomoć invalidima i njihovim obiteljima, a trodijelnu dvoranu, neto površine 2.900 m2, koristit će COOR i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. (icv.hr, Matija Rođak)

Skip to content