Radovi na izgradnji pogona Tvornice dobre hrane primiču se kraju; plan je u početku zaposliti najmanje desetero ljudi

Radovi na izgradnji Tvornice dobre grane u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici primiču se kraju, te bi tvornica uskoro trebala početi s proizvodnjom. Plan je u početku zaposliti najmanje desetero ljudi, ali vrlo brzo se namjerava krenuti s novim zapošljavanjima.

Tvornica dobre hrane d.o.o. prva će se u Hrvatskoj uhvatiti u koštac proizvodnjom ekstrudirane hrane za kućne ljubimce, a kao mjesto ulaganja odabrali su Viroviticu zbog dostupnosti potrebnih sirovina neophodnih za konkurentan domaći izvozni proizvod. Razlog zašto je kao mjesto ulaganja odabrana Virovitica svakako su i pogodnosti koje Grad kroz Program olakšica i poticaja razvoja gospodarstva nudi investitorima u poduzetničkim zonama.

Investitori u zonama građevinsko zemljište mogu dobiti već za kunu po kvadratnom metru te je tako tvrtka, pošto se bavi proizvodnom djelatnošću, u startu ostvarila olakšicu od čak milijun kuna. Osim toga, Grad pomaže i kod ishođenja građevinskih dozvola, oslobađa od plaćanja komunalnih doprinosa u skladu s kriterijima Programa, a tu je i savjetodavna podrška Razvojne agencije VTA koja poduzetnicima pomaže u ostvarivanju raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Izgradnja pogona Tvornice dobre hrane sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 15.359.395,63 kn, a sufinancirani dio iznosi 5.275.066,80 kn. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić i T. Szabo)

Skip to content