Radovi na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku teku prema planu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Radovi na uređenju ceste i druge komunalne infrastrukture u virovitičkom naselju Južni blok teku prema planu rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, te još jednom naglasio nužnost provedbe ovog projekta s obzirom na činjenicu da je već izgrađena zgrada POS-a…Radovi na uređenju ceste i druge komunalne infrastrukture u virovitičkom naselju Južni blok teku prema planu rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, te još jednom naglasio nužnost provedbe ovog projekta s obzirom na činjenicu da je već izgrađena zgrada POS-a, a u planu je i izgradnja još dvije zgrade Matice sindikata za potrebe zbrinjavanja policajaca i državnih službenika, te još 7 novih objekata.
Da podsjetimo 31. svibnja ove godine gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Ceste d.d. Bjelovar Stjepan Bogović koja je na javnom nadmetanju izabrana kao najpovoljniji ponuditelj potpisali su Ugovor o izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku.

Grad će izgraditi kompletnu infrastrukturu koja se sastoji od nekoliko cesta zajedno s parkiralištima oko samih zgrada, izgraditi dječje igralište u sredini, kao i spojnu cestu na ulicu Nikole Tesle s ciljem preusmjeravanja dijela prometa s Pejačevićeve ulice.
Ta cesta će u konačnici postati sastavni dio buduće virovitičke južne obilaznice koja će ići od spoja prema Podgorju do izlaska kod Kauflanda na Podravsku magistralu.
Do sada je postavljen najveći dio niskonaponske, vodovodne i plinske mreže, riješena je kanalizacija i pitanje oborinske odvodnje, izgrađen dio nogostupa oko zgrade POS-a i postavljen je asfaltni sloj u dužini od oko 200 metara, te je uređeno parkiralište sa 18 parkirnih mjesta. Gotovo cijela trasa ceste je pripremljena, a gradilište je već dobilo svoje buduće konture rekao je tom prilikom privremeni pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement, te naglasio da će se nakon toga pristupiti i izgradnji dječjeg igrališta
Vrijednost radova za izgradnju ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku iznosi 4.687.124,90 kuna

Skip to content