Radionice za nezaposlene na 6. sajmu poslova koji se 25. 10. održava u Strukovnoj školi u Virovitici

sajam-poslova-1024x682Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica organizira 25. listopada 2013. u Strukovnoj školi u Virovitici šesti po redu Sajam poslova.
Za nezaposlene osobe, tražitelje zaposlenja, učenike i studente, kao i sve druge zainteresirane posjetitelje Sajma, prilika je to za izravne kontakte s poslodavcima pri kojima mogu odmah ostaviti svoje zamolbe, životopise, kontakt podatke, a ujedno mogu dobiti i sve relevantne informacije s kojima eventualno mogu riješiti svoj problem – problem nezaposlenosti. Jedna od aktivnosti kojoj mogu prisustvovati svi zainteresirani posjetitelji Sajma, a vjerujemo da je u današnje vrijeme vrlo interesantna, posebno za mlade ljude, zbog našeg nedavnog pristupanja Europskoj uniji, jest radionica „Kako izraditi Europass životopis?“. Sudionici radionice izravno će na računalima učiti pisati životopis u Europass obliku. Navedena radionica proizašla je iz radionice „Kako tražiti posao“ koju HZZ redovito provodi s nezaposlenim osobama s ciljem njihovog poticanja na aktivno traženje posla, na kojoj ih se podučava metodama i tehnikama traženja posla te pisanju zamolbi i životopisa.
Svi zainteresirani posjetitelji Sajma poslova moći će pristupiti i testiranju na računalnom programu „MOJ IZBOR“ koji je posebno interesantan učenicima koji se nalaze pred donošenjem svojih prvih profesionalnih odluka. Program „MOJ IZBOR“ donosi detaljne informacije o opisima zanimanja, informacije o zapošljavanju i obrazovanju, ali ipak najzanimljiviji dio programa je testiranje za odabir odgovarajućih zanimanja pri čemu ispitanik odgovori na određeni broj pitanja u skladu sa svojim profesionalnim interesima, a program mu ponudi koja bi zanimanja za njega bila najprikladnija.
Informacije o obrazovanju s područja Virovitičko-podravske županije (srednje škole, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih) posjetitelji Sajma mogu pogledati na izložbenom štandu „Mogućnosti obrazovanja na području Virovitičko-podravske županije“. Nadamo se da će i ovogodišnji Sajam poslova ispuniti naša očekivanja, očekivanja poslodavaca, partnera, a posebno naših nezaposlenih osoba i posjetitelja Sajma jer svaka šansa za dobitak (u ovom slučaju posla) prilika je koja se ne smije propustiti. (hzz.hr)

Skip to content