RA VTA: Odobreno 147.000,00 kn za prijevoz starijih i nemoćnih osoba na području grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je Razvojna agencija VTA pripremila projekt „Most solidarnosti i jednakih mogućnosti“, za prijavitelja Gradsko Društvo Crveng Križa Virovitica, na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih stigla je lijepa vijest da je projekt odobren.Naime navedenim projektom osigurat će se  besplatan prijevoz za starije osobe sa područja grada Virovitice s ciljem ostanka u svom domu i povećanja kvalitete života. Projekt je odobren, a njegovom provedbom će se:
– osigurati besplatan prijevoz za 173 starije osobe sa područja grada Virovitice,
– smanjiti stopa rizika od socijalne isključenosti za 3%,
– pružiti pomoć starijim osobama u svakodnevnom funkcioniranju i njihovim specifičnim potrebama,
– unaprijediti kvaliteta života starijih osoba.
Projektom će se također pridonijeti stvaranju uvjeta za bolju integraciju starijih osoba kao socijalno osjetljive skupine u zajednicu u kojoj žive.

Nositelj projekta GD Crvenog križa Virovitica spomenuti projekt odradit će u suradnji s partnerima – Gradom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb budući da takva suradnja može najbolje ostvariti ciljeve Poziva. Krajnji korisnici projekta su starije osobe sa ruralnih područja u kojima ne postoje adekvatni uvjeti za zdravo i aktivno starenje te im se zbog toga osigurava besplatan prijevoz do potrebnih lokacija, institucija ili ustanova.
Odobreni iznos projekta je 147.000,00 kn.

Skip to content