Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana stigao do Virovitice

Jučer je u Viroviticu na Trg kralja Tomislava – ispod sata oko 18 sati pristigla biciklistička karavana ”Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana” u povodu Dana državnosti, koji i Hrvatska i Slovenija slave istoga dana – 25. lipnja.1 1308893918Jučer je u Viroviticu na Trg kralja Tomislava – ispod sata oko 18 sati pristigla biciklistička karavana ”Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana” u povodu Dana državnosti, koji i Hrvatska i Slovenija slave istoga dana – 25. lipnja.
U karavani je 35 slovenskih i hrvatskih biciklista koji put od Vukovara do Ljubljane, dug oko 500 kilometara, namjeravaju prijeći u tri etape.

2 1308893918Ova već deveta po redu karavana čiji je organizator Savez hrvatskih društava u Sloveniji najbolji je primjer kako treba izgrađivati odnose između dvije države rekao je jedan od inicijatora ove utrke Milan Pavelić prilikom toplog prijema koji su Virovitičani pripremili za vidno umorne bicikliste. Dobrodošlicu su im poželji i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, dogradonačelnik Ivan Sić i direktor Turističkogureda Virovitica Antun Mihoković dok su im već tradicionalno zvuke dobrodošlice podarili članovi Gradske glazbe Virovitica.

3 1308893918.

Skip to content