Puštena u rad službena Internet stranica Zajednice udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije

U novoobnovljenim prostorima HVIDR-e Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u nazočnosti, između ostalih, saborskog zastupnika i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske, Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina…1 1259679601U novoobnovljenim prostorima HVIDR-e Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u nazočnosti, između ostalih, saborskog zastupnika i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske, Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, Nenadu Križiću predsjedniku Zajednice udruga Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, predstavnik HOK-a uručio vrijednu donaciju informatičke opreme. Tom prigodom predsjednik nacionalne HVIDR-e Josip Đakić pohvalio je rad županijske HVIDR-e kao i podružnica u Virovitici, Slatini i Orahovici ističući da su oni najbolji primjer kako ljudi koji su bili zajedno u ratu mogu složno surađivati i u miru. Posebno je pohvalio ljude koji su ove godine odradili veliki posao u organizaciji brojnih manifestacija u organizaciji HVIDR-e, te iskoristio prigodu i da sve hrvatske branitelje pozove na hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Voćinskoj 13. prosinca 2009. godine. Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić između ostalog ističući odličnu suradnju s HVIDR-om koja je na nivou Virovitičko-podravske županije više napravila u posljednjih četiri mjeseca nego neki prije u mnogo dužem periodu. Osim toga, najavio je i financijsku potporu Virovitičko-podravske županije za izgradnju spomen obilježja u Crncu kao i sufinanciranje budućeg Doma branitelja u Virovitici.

2 1259679601Gradonačelnik Kirin posebno je pohvalio suradnju s gradskom organizacijom HVIDR-e kao i aktivnost spomenute na ovogodišnjoj odličnoj organizaciji ”Oslobođenja vojarne” 17. rujna kada su u sklopu te akcije i sami uredili desni dio virovitičke vojarne te još jednom naglasio da će Grad Virovitica zajedno s Virovitičko-podravskom županijom i resornim ministarstvom sufinancirati budući Dom branitelja u Virovitici. Na kraju svečanosti svi prisutni čestitali su Josipu Đakiću na ponovnom izboru za predsjednika HVIDR-e RH ističući da je upravo ta apsolutna potpora najbolji dokaz odličnog rada i vođenja HVIDR-e, ali i dokaz da je braniteljska organizacija složna i zna što hoće, te ne želi dopustiti nejedinstvo, anarhiju i raskol koju neki žele proizvesti.
Istodobnom, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić, pustio je u rad službenu Internet stranicu Zajednice udruga Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Virovitičko-podravske županije (www.hvidra-vpz.hr), a nakon druženja u Virovitici saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić, darivao je HVIDR-e u Slatini i Orahovici informatičkom opremom. (kt, rc)

3 1259679602

Skip to content