PU virovitičko-podravska: U Tehničkoj školi Virovitica obilježen Dan sigurnijeg interneta

U Srednjoj Tehničkoj školi u Virovitici održano je predavanje povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta. Predavanje je bilo organizirano za roditelje učenika svih prvih razreda i Vijeće roditelja škole, njih oko 80.

Na samom početku, sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Ivan Kućan, a zatim je psihologinja Melita Majurec nazočnim roditeljima govorila o obilježavanju Dana sigurnijeg interneta i napomenula kako djecu usmjeriti na druge aktivnosti da ne provode cijele dane “na mobitelima”.

Predavanje je nastavila policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić na temu “Novi oblici nasilja – zlostavljanje putem interneta i mobitela – Cyberbullying”, gdje je tom prigodom roditeljima prikazan desetominutni video film pod nazivom “Reci NE!”, koji je dio EUROPOLOVE kampanje protiv on-line iskorištavanja. Na kraju je predavanje završilo izlaganjem informatičara Domagoja Lisjaka, koji je govorio o opasnostima na društvenim mrežama te kako podaci i fotografije koje se stavljaju na internet tamo i ostaju zauvijek. Savjetovano im je, ako bi dijete primilo prijeteću, uznemirujuću ili seksualno neprimjerenu poruku ili se od njega traži da drugim osobama pošalje svoje neprimjerene fotografije ili video isječke, neka odmah izvijeste policiju pozivom na broj 192, gdje će ih dežurni operateri preusmjeriti na stručno osposobljenog policijskog službenika.

Izvijestiti policiju moguće je i slanjem e-mail poruke na adresu policija@mup.hr putem web stranice MUP-a, prijavom na “Red button” ili dolaskom u najbližu policijsku postaju ili policijsku upravu. (viroviticko-podravska.policija.hr)

Skip to content