PU Virovitičko-podravska: Regulacija prometa u blizini groblja za blagdan Svih svetih

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom nastupajućih blagdana Svih svetih i Dušnog dana sredinom sljedećeg tjedna očekuju se povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i tako da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Kako će se, ako to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Policijski službenici će tijekom predstojećeg vikenda i u dane predstojećih blagdana pojačano djelovati u područjima groblja i na prilaznim prometnicama, vršiti nadzor prometa i u slučaju potrebe vršiti regulaciju prometa.

Osim navedenog, podsjećaju se vozači motornih vozila da od nedjelje i početka zimskog računanja vremena stupa na snagu odredba Zakona o sigurnosti prometa na cestama o obavezi korištenja kratkih svjetala na motornim vozilima tijekom cijeloga dana. Nepoštivanje ove odredbe je kažnjivo novčanom kaznom od 300 kn. (PU virovitičko-podravska, Fotografija: Matija Rođak)

Skip to content