Prvog dana jubilarnog, 25. Viroexpa posjetitelji i gosti sajma uživali u odličnim ribljim specijalitetima – fiš paprikašu i pečenoj ribi pripremljenoj na tanjurači

Već tradicionalno, za posjetitelje i izlagače sajma Viroexpo, ribolovne udruge s područja Virovitičko-podravske županije, prvog dana sajma, za posjetitelje i izlagače, pripremale su fiš paprikaš i pečenu ribu iz tanjurače.

Riba pripremljena na tanjurači brzo je gotova, a zbog načina pripreme i vrlo ukusna jer se priprema u svojim sokovima pa zadržava sočnost i puninu okusa. Riječna riba, najčešće babuška ili šaran se uz malo dodatka soli, začina i brašna brzinskim postupkom prži na masnoći u tanjurači na otvorenoj vatri i najčešće u prirodnom ambijentu, što postupku pripreme daje jedinstven doživljaj – istaknuli su članovi nekoliko ribolovnih udruga.
Uz pečenu ribu, na sajamskom vanjskom prostoru dijelile su se i besplatne porcije ukusnog fiš paprikaša.

Brojne ribolovne udruge s područja naše županije, a ponajviše ribiči s područja općina Lukač, Pitomača i Gradina, te gradova Virovitica i Slatina, uključile su se u pripremu odličnih ribljih specijaliteta. Uz pečenu ribu, bilo je tu i pet vrsta fiš paprikaša, a dečki su sve to odradili s velikim guštom. Hvala svima na sudjelovanju, nadam se da smo opravdali očekivanja svih gostiju i posjetitelja – rekao nam je predsjednik glavnog organizatora pripreme ribljih poslastica, odnosno Sportsko ribolovnog saveza VPŽ, Dražen Jovanović.

U subotu, 3. rujna, na istom mjestu, sve posjetitelje očekuje lovački paprikaš, a besplatna podjela zakazana je za 12.00 sati. (www.icv.hr)

Skip to content