PRVI U HRVATSKOJ Osnovan Klub darivatelja krvi „100+ Virovitičko-podravske županije“, za predsjednika izabran Denis Delić

U Virovitici je osnovan „Klub 100+ Virovitičko-podravske županije”. Riječ je o klubu koji okuplja darivatelje krvi s područja djelovanja gradskih društava Crvenog križa Virovitica, Slatina i Orahovica i to muškarce koji su krv darivali 100 puta te žena koje su krv dale 75 puta. Za predsjednika „kluba“ izabran je Denis Delić koji je do sada krv darivao u 109 navrata, a potpredsjednici su Elza Blagajac iz Orahovice i Ivan Farkaš iz Slatine.

Ovo je prvi takav „županijski“ klub u Hrvatskoj.

Sjednici su nazočili i predsjednik Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije Vlatko Jelenčić, kao i ravnateljica Željka Grahovac.

Članovi Kluba suglasili su se oko budućih zajedničkih aktivnosti kojima će se jačati međusobna povezanost članova, propagiranje darivanja krvi u našoj županiji te aktiviranje novih, mladih darivatelja i odavanje dostojne zahvalnosti svim darivateljima krvi.

Neke od planiranih aktivnosti su obilježavanje Svjetskog dana darivatelja krvi, izdavanje brošure o davalaštvu krvi u našoj županiji, izdavanje kalendara za 2020. u kojem će se nalaziti podaci o humanim herojima iz Kluba DDK 100+. u planu je i organiziranje dodatnih druženja članova te iznalaženje modela simboličnog nagrađivanja darivatelja od 60,70,80,90,110,120,130 i više darivanja jer oni nisu obuhvaćeni dosadašnjim diplomama HCK-a. (vpz.hr, vj)

Skip to content