PRVI DAN ŠKOLE U VIROVITIČKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA – nova iskustva, novi izazovi i prijatelji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas, 3. rujna počela je nova školska godina. U klupe Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici po prvi put je sjelo i 95 prvašića. Pjesmom, plesom i recitacijama na prigodnoj priredbi stariji su im učenici poželjeli dobrodošlicu, a sretno i uspješno školovanje zaželjeli su im i ravnatelj škole Ivica Tomljanović te zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Prvi dan škole za svakog je bio drugačiji, a dvorana je bila ispunjena emocijama. Bilo je i suza, smijeha, radosti i uzbuđenja, kako školaraca tako i prisutnih roditelja, baka i djedova…

Prema riječima ravnatelja OŠ IBM Ivice Tomljanovića, ove je godine planirano 790 učenika, no tijekom ljeta je upisano još djece te se očekuje oko 800 učenika u 45 razrednih odjeljenja.

Kratkom priredbom za učenike prvašiće nova školska 2018./2019. godina započela je i u virovitičkoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor. Uz ravnateljicu škole Sanjicu Samac, riječi dobrodošlice prvašićima uputio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica.

Ravnateljica Sanjica Samac istaknula je da novu školsku godinu pohađa oko 730 učenika. Prvašića je u tri razreda, ukupno 58, što je na razini prošlogodišnjeg broja upisanih učenika prvih razreda osnovne škole.

Nakon priredbi u obje škole, predstavnici policije i HAK-a podijelili su prvašićima tradicionalne žute kape i brošure s pravilima ponašanja u prometu te ih savjetovali o sigurnom kretanju u prometu. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: Martina Bašiš, icv.hr)

Skip to content