PRVI DAN ŠKOLE U virovitičkim osnovnim nova generacija prvašića počinje s novom životnom avanturom

U ponedjeljak, 5. rujna započela je nova školska godina, a dan je posebno emotivan bio za one koji su u školske klupe sjeli po prvi puta.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nazočio je prigodnoj priredbi u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, koju su učenici i nastavnici pripremili za doček nove generacije prvašića. Nakon što je sve nazočne pozdravio ravnatelj škole Ivica Tomljanović, prvašićima je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik Ivica Kirin.

Dragi naši prvoškolci, želim vam da u nove životne avanture zakoračite s radošću i da vam cijela školska godina bude ispunjena lijepim i ugodnim trenucima. Ovom prilikom pozivam i sve sudionike u prometu na povećani oprez, rekao je gradonačelnik I. Kirin te dodao da će Grad Virovitica bez obzira na energetsku krizu i dalje raditi na poboljšanju materijalnih uvjeta u svim školama kojima je osnivač jer je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, podršku prvoškolcima dali su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predstavnici Autokluba Virovitica te Policijske uprave virovitičko-podravske. Prvašiće je pozdravio i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz koji je istaknuo da je Knjižnica, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola s područja grada Virovitice, osigurala da svaki prvašić dobije besplatno članstvo na period od 6 mjeseci.

Inače, u ovoj školskoj godini u osnovne škole na području Grada Virovitice (OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, OŠ Vladimir Nazor, Katolička osnovna škola i COOR) upisano je ukupno 198 prvašića. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić i OŠ Vladimir Nazor)

Skip to content