Prva žena u povijesti: Virovitičanka Slavica Bakić nova je v.d. glavne urednice Novog lista

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Slavica Bakić imenovana je za novu v. d. glavne urednice Novog lista, odlukom Uprave, na mandat od šest mjeseci koji započinje 22. listopada. Prva žena na čelu redakcije u povijesti Novog lista, na tu poziciju dolazi s radnog mjesta urednice rubrike Novosti.

Rođena je u Virovitici, 1971. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na studiju novinarstva, Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu riječkog Sveučilišta završila je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Zdravstvenog turizma.

Kako piše Novi list profesionalnu novinarsku karijeru započela je 1995. godine gdje je kao novinarka i urednica radila u lokalnom tjedniku Pakrački list. Nakon toga bila je zaposlena na lokalnoj radio-postaji Marinianis u Slatini, te kao honorarna suradnica u dnevnim listovima – Vjesnik, Glas Slavonije, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, na Hrvatskoj radioteleviziji, u tjednicima Arena i Bumerang i u novinskoj agenciji HINA. Jedno vrijeme radila je u Virovitičko-podravskoj županiji. Slavica Bakić je u Novom listu zaposlena od 2005. godine, otkad je radila na nizu novinarskih i uredničkih radnih mjesta. (www.hnd.hr)

 

Skip to content