Prva sredstva za vinske ceste

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić potpisali su Ugovor o sufinanciranju tematskih puteva.Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić potpisali su Ugovor o sufinanciranju tematskih puteva.
Sredstva su odobrena na osnovu zahtjeva za sufinanciranje projekta Označavanje i promocija vinskih cesta ”Virovitički vidici” koji je izradio Grad Virovitica, a namijenjena su za uređenje i opremanje infrastrukturnih punktova, vidikovaca, izradu i postavljanje putokaza, informatičkih panoa, izradu marketinških, promotivnih, elektronskih i tiskanih materijala, te izradu internet stranica.
Vrijednost ugovora iznosi 93.387,00 kuna.

Vinska cesta ”Virovitički vidici” započinje na završetku naselja Golo Brdo, nastavlja se kroz prigradsko naselje Podgorje do Mjesnog doma u Sv. Đurđu gdje skreće prema Antunovcu kratko ulazi na glavnu cestu do raskršća prema Milanovcu. Nastavlja cestom prema Milanovcu do crkve, a zatim se odvaja putem prema brdu do kapelice Sv. Trojstva. Od kapelice Sv. Trojstva nastavlja se po hrptu brijega do Kaže, gdje se vraća na cestu Virovitica – Jasenaš, povratno prema Milanovcu, sve do crkve. To je glavna trasa Vinske ceste. Osim glavne trase Vinska cesta ima za sada i dva odvojka
– Odvojak ”Sv. Nikole Tavelića” koji započinje u Podgorju kod zvonika i uspinje se do vrha brda u dužini od 450 m
– Odvojak ”Sv. Križ” započinje u naselju Milanovac kod samoposluge skretanjem ulijevo gdje prolazi naseljem ispod brda Sv. Križa, a nakon skretanja prema brdu nastavak puta spojio bi nas sa cestom kod Kaže, što se u budućnosti planira.

Projekt razvitka ”Vinskih cesta” razvijen je u svim vinorodnim zemljama Europske unije i predstavlja najveću priliku za male vinare da ostvare svoj dohodak od prodaje vina i drugih gurmanskih proizvoda budući da se je sa malom proizvodnjom jako teško probiti na tržište istakao je tom prilikom gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Skip to content