Prva godina rada I.P.A. – strukovne organizacije policajaca

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Mjesnom domu u Podgorju održana je skupština I.P.A.-e strukovne organizacije policajaca – udruge građana, koja okuplja više od 300.000 članova organiziranih u 61 državi…U Mjesnom domu u Podgorju održana je skupština I.P.A.-e strukovne organizacije policajaca – udruge građana, koja okuplja više od 300.000 članova organiziranih u 61 državi, a prošle godine osnovana je i u našoj županiji gdje broji 90 članova. To je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, rang, jezik, spol, rasu, religiju i svjetovni nazor.

Cilj postojana organizacije je povezati policajce kako bivše tako i umirovljene, te pružiti pomoć članovima IPA-e i njihovim obiteljima ako se bez svoje krivnje nađu u problemima kao i pružiti neke pogodnosti kod kupnje, putovanja i sl. Organizacija svojim članovima nudi i besplatno prenoćište u domovima (penzionima) IPA-e u inozemstvu, te popuste u brojnim hotelima.

Skupštini je između ostalih nazočio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je naglasio potrebu ovakvih udruživanja kako bi policajci posredstvom strukovnih putovanja i susreta na skupovima proširili svoja znanja i poboljšali razumijevanje za probleme drugih, a isto tako kako bi na tim skupovima umirovljeni policajci svoja teško stečena znanja i iskustvo mogli prenijeti na svoje mlađe kolege.
Istakao je i zabrinutost što se unatoč odličnom obavljanju svoje dužnosti i gotovo svakodnevnom izlaganju svog života često puta u medijima i najmanje greške policajaca preoštro kvalificiraju i dobivaju veliku medijsku pozornost što sigurno nije dobro jer narušava njihov autoritet koji je u ovom poslu izrazito važan.

Skip to content