Prva crta bojišnice protiv korone: Evo što rade načelnici gradskih stožera, a među njima i virovitički Damir Marenić

Rijetko kad i tko je u Hrvatskoj uspio zadobiti toliko povjerenje i podršku javnosti kao što su to u proteklih mjesec dana, koliko živimo u izvanrednim okolnostima zbog epidemije korone, uspjeli članovi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ravnateljica klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ministar zdravstva Vili Beroš i načelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović imaju nedvojbenu potporu i poštovanje građana, svojim stručnim autoritetom uspijevaju nam nametnuti disciplinu i zadržati nas u ‘karanteni’ i bez policijskog sata, a svakodnevne brojke i rezultati za sad samo potvrđuju da su odabrali pravi put u borbi protiv epidemije. No, da bi sustav funkcionirao ovako dobro, izuzetno su bitne i one niže instance koje na terenu provode sve naputke i na licu mjesta rješavaju niz operativnih i administrativnih problema…. Gradonačelnik.hr provjerio je zato kako i na koji način funkcioniraju gradski stožeri civilne zaštite, koji su im prioriteti, na čemu je glavni fokus, kako izgleda dnevna rutina.

Jedni, tako, naglašavaju kako su se fokusirali na krizno komuniciranje zbog važnosti davanja pravovremenih i točnih informacija zabrinutim građanima, drugi su se usmjerili na suzbijanje širenja zaraze, a treći ističu važnost dodatnog ulaganja u civilnu zaštitu jer u nekim dijelovima zemlje nedostaje opreme nužne za pridržavanje svih higijenskih i zdravstvenih uvjeta. Među ostalim gradovima i predstavnicima stožera civilne zaštite koje predstavlja Gradonačelnik.hr , našao se i grad Virovitica te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Virovitice Damir Marenić:

damir marenic 2018 4 Custom

Grad Virovitica godinama ulaže u sustav civilne zaštite i mjere zaštite od elementarnih nepogoda, a trenutni cilj im je smanjiti nepotrebne migracije na minimum.

– Iako se nalazimo u situaciji s kakvom se još nismo susreli i način života nam se promijenio iz temelja, mjesta panici i stresu nema i to upravo zbog toga što se stanje mijenja ne iz dana u dan, nego doslovno iz sata u sat. Borimo se s nevidljivim neprijateljem i u ovom nam je trenu najvažnija dobra priprema i maksimalna spremnost za sve scenarije. Pratimo razvoj situacije i, sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, provodimo sve mjere u svrhu sprječavanja nekontroliranog širenja virusa. Svi članovi Stožera su koordinirani i aktivno uključeni u provođenje mjera prevencije širenja koronavirusa. Ovom prilikom ujedno želim pohvaliti naše sugrađane koji slušaju upute institucija i brinu za sigurnost i molimo ih da i dalje budu ovako ustrajni i strpljivi. Sada je najvažnije za svakog pojedinca da se ponaša odgovorno radi vlastite sigurnosti, sigurnosti svojih bližnjih, ali i cijele zajednice. Budimo zajedno ustrajni u pridržavanju svih mjera kako bismo ovu ugrozu uspješno prevladali – ističe načelnik Stožera civilne zaštite grada Virovitice i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

U Stožeru civilne zaštite grada Virovitice ističu kako je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost građana te se u skladu s time i sve aktivnosti Stožera podređuju tome. U Stožeru mole sugrađane da kretanje po gradu smanje na minimum kako bi se, ukoliko se virus pojavi, moglo spriječiti njegovo nekontrolirano širenje. Također, oni sugrađani koji imaju roditelje starije životne dobi ili njihovi roditelji žive u drugom gradu i općini, mogu se za dostavu hrane i osobnih potrepština obratiti Crvenom križu. To je u svakom slučaju bolja opcija, da se dostava hrane organizira preko Crvenog križa, nego da ljudi sami putuju i na taj način riskiraju moguću zarazu.

Stožer zahvaljuje i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Virovitica koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme za dostavu potrebnih lijekova, higijenskih potrepština te namirnica nužnih za život starijim i nemoćnim osobama kako bi ih se zaštitilo u što je moguće većoj mjeri.  (gradonacelnik.hr)

Cijeli tekst objave portala Gradonačelnik.hr pročitajte na poveznici: https://gradonacelnik.hr/u-fokusu/ovo-su-ljudi-s-prve-crte-bojisnice-protiv-korone-provjerili-smo-kako-funkcioniraju-i-rade-gradski-stozeri-civilne-zastite/

Skip to content