“Pruži mi priliku” – početna konferencija projekta vrijednog 6 mil. kuna: U ožujku s radom počinje 40 žena

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u utorak, 13. veljače, održana je početna konferencija projekta „Pruži mi priliku“ koji je odobren za financiranje u sklopu Programa zapošljavanja žena – Zaželi. Projekt je vrijedan 6.105.346,51 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a provodit će se u partnerstvu s HZZ-om Područnim uredom Virovitica i virovitičkim Centrom za socijalnu skrb. Ciljna skupina su teže zapošljive žene, odnosno nezaposlene žene iznad 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja… – Projekt će se provoditi na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja. Kroz dvije godine 40 žena, pripadnica ciljne skupine, pružat će pomoć za  čak 160 osoba u nepovoljnom položaju. Time će se direktno utjecati na stopu smanjenja rizika od siromaštva u Virovitici. Žene bi trebale početi s radom 1. ožujka, rekla je Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica.

Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. – Zapošljavanje žena kroz ovaj projekt će pozitivno utjecati na njihov radni potencijal. Steći će radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem stručnog usavršavanja koja će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje. Na ovaj način skrbimo i o starijim i nemoćnim osobama pružanjem potrebne pomoći i podrške, naglasila je koordinatorica projekta Željka Francetić.

Inače, projekt „Pruži mi priliku“ je jedini s područja Virovitičko-podravske županije koji je prošao u sklopu programa Zaželi, a za to je velikim dijelom zaslužna Razvojna agencija VTA koja je radila projektnu prijavu. O kvaliteti projektnog prijedloga govori i broj bodova koji je ostvaren prilikom ocjenjivanja – od maksimalno mogućih 110 bodova, projekt je dobio 108 bodova.

Početnoj konferenciji ovog 6 milijuna kuna vrijednog projekta nazočili su i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednica GDCK Virovitica Margareta Ptiček, v.d. predstojnice HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorka Weiss, zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Gordana Raut… (virovitica.hr; foto: M. Bašić)

Skip to content