Provedena anketa mladih nezaposlenih osoba

Prije nešto više od dva mjeseca započela je provedba projekta “Take your chance” čiji je nositelj HZZ Područna služba Virovitica, a partneri VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Razvojna agencija “Sjever” – DAN. Suradnik na projektu je Grad Virovitica. Projekt “Take your chance” prošao je na natječaju koji je bio raspisan u sklopu grant sheme “Mladi na tržištu rada” iz EU programa IPA komponenta IV, a to znači da ga sufinancira Europska unija s 85 posto njegove vrijednosti  tj. 82.997,29 eura, dok su 15 posto vlastita sredstva nositelja projekta. Ukupna vrijednost projekta je 97.643,87 eura.

Projekt je osmišljen za mlade nezaposlene osobe bez radnog iskustva i dugotrajno nezaposlene mlade osobe s područja Virovitičko-podravske županije, a provodit će se kroz razne edukacije, seminare i radionice čime će se mladim osobama olakšati ulazak na tržište rada.

Prva aktivnost predviđena projektom je anketiranje mladih nezaposlenih osoba. Anketiranje se provodilo tijekom prethodnih mjeseci, a anektirane su mlade nezaposlene osobe do 24 godine starosti s područja Virovitičko-podravske županije. Ukupno je anketirano ukupno 520 mladih nezaposlenih osoba i to 263 mladih dugotrajno nezaposlenih osoba (više od godinu dana evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje) i 257 mladih bez radnog iskustva. Anketom su se ispitali stavovi mladih, njihova motiviranost za traženje posla i potrebe za edukacijom. Tijekom mjeseca listopada biti će izrađen Analitički izvještaj o stavovima mladih nezaposlenih osoba prikupljen anketom provedenom u sklopu projekta. Od ukupnog broja anketiranih osoba čak 369 osoba (71%) zainteresirano je za uključenje u daljnje aktivnosti projekta. Nadalje, profesionalnom selekcijom koju će provesti psiholog biti će odabrano 200 mladih koji će dalje sudjelovati u projektu.

Skip to content