Proslavljena prva sv. Misa u crkvi Crkve Pohođenja blažene Djevice Marije u Koriji

U novoj crkvi Crkve Pohođenja blažene Djevice Marije u Koriji jučer je proslavljena prva svečana Sveta Misa.Misno slavlje predvodio je generalni vikar Požeške biskupije mons. Josip Klarić, a u slavlju su osim domaćina župnika…1 1261398351U novoj crkvi Crkve Pohođenja blažene Djevice Marije u Koriji jučer je proslavljena prva svečana Sveta Misa.Misno slavlje predvodio je generalni vikar Požeške biskupije mons. Josip Klarić, a u slavlju su osim domaćina župnika Župe sv. Ivana Krstitelja iz Špišić Bukovice fra Ante Barišića sudjelovali i župnici iz Gradine, Lukača i Župe Bl. Alojzija Stepinca iz Milanovca, a slavlje su uveličali i fra Vjekoslav iz virovitičke Župe Sv. Roka kao i pater Oktavijan kao bivši župnici ove Župe.

2 1261398351U svojoj propovijedi mons. Josip Klarić između ostalog posebno je naglasio riječ zajedništvo kao sinonim za nastajanje ove crkve, te zahvalio svima koji su omogućili da se od ovog dana Božja riječ može slušati u ovako lijepoj crkvi.
Župnik Župe sv. Ivana Krstitelja iz Špišić Bukovice fra Ante Barišić zahvalio se je na sv. Misi također svima koji su na bilo koji način pomogli da se izgradi ova crkva ističući riječi koje su ljudi izgovarali za prve kršćane ”Gledaj kako se vole” kao nešto što je gradilo ovu crkvu, te se posebno zahvalio Gradu Virovitici i njegovom gradonačelniku Ivici Kirinu kao i saborskom zastupniku Josipu Đakiću za sve što su učinili za vjernike u Koriji.

U ime župljana svim donatorima zahvalio se je Mirko Jug posebno istaknuvši Grad Viroviticu odnosno gradonačelnika Ivicu Kirina i djelatnike u raznim odjelima, Virovitičko-podravsku županiju, glavnog projektanta Dragu Kneževića, izvođača radova tvrtki Šandrk d.o.o., te bivšeg župniku patera Oktavijana i naravno na kraju patera Antu Barišiću.

Skip to content