PROSINAC U GRADU Sanja Mijac svoju će novu kuharicu predstaviti u subotu, 15. prosinca u Chocolate cafeu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sanja Mijac iz Virovitice najpopularnija je gastroblogerica u Hrvatskoj. Iza sebe ima sjajnu godinu. Nakon niza nagrada među kojima i izbor za najblogericu nekoliko hrvatskih časopisa, krunu na ovu godinu stavila je objavom svoje prve samostalne knjige pod nazivom ”Iz života domaćice”. Kako je poznato Sanja je do sada već izdala dvije knjige, ali kako sama kaže riječ je bila više o suvenirima koje je izrađivala u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. Dakako tu su knjige naslova ”Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom” i suradnja s poznatom hrvatskom slastičarkom iz Slatine Sandrom Jadek na knjizi ”Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom”.

Svoju prvu samostalnu knjigu ova sjajna Domaćica predstavila je u Zagrebu, a u subotu je očekuje i promocija u Virovitici u Chocolate cafeu. U međuvremenu bila je prva food blogerica u Hrvatskoj kao gošća HRT-ove emisije ”Nedjeljom u 2” gdje je predstavljen njen život i današnja profesija kao žene koja je završila studij i radila kao producentica na televiziji. Kada je shvatila da ne zna kuhati odlučila je voditi svoj digitalni dnevnik škole kuhanja i tako je počela jedinstvena priča o blogu, a sve ostalo je sada već povijest. Sanja je uistinu osebujna mlada žena, majka, a danas vrhunska domaćica i kuharica. Ovu godinu definitivno će dugo pamtiti, a kada se sve zbroji, iako je već napravila jako puno, mlada je i ovo je tek početak jedne zanimljive i vrhunske karijere. Kao i uvijek s osmijehom i potpuno otvorena za razgovor, Sanja Mijac podijelila je s nama svoje dojmove o svemu što je obilježilo njenu godinu koja je na izmaku.

Kakva je bila ova godina za tebe, što ju je obilježilo i kako se osjećaš?

Bila je ovo jedna za mene uspješna godina u kojoj sam puno toga naučila, uvidjela i postigla te prije svega sazrela od otvaranja vlastitog obrta i pokretanja posla, osvojenih nagrada, sudjelovanja na raznim projektima, aktivnog bloganja do izdavanja vlastite kuharice na 320 stranica. Sve u jednoj godini, zvuči puno, ali ja sam presretna.

Kruna 2018. godine je objava nove, prve samostalne knjige ”Iz života domaćice”. Što se nalazi u knjizi i kako bi ju opisala?

Kuharica je nastajala zadnjih 8 mjeseci, u njoj se nalaze stari recepti s bloga koji su dobili novo ruho, ali i puno novih neispričanih priča i recepata. Oduvijek sam sanjala o kuharici koja će u sebi kriti domaća jednostavna jela i deserte, kuharici koja će ljudima poslužiti kao inspiracija, ali i kao mjesto iz kojeg će izvući dobar i provjeren recept za sve prilike. Unutar tvrdih korica krije se 320 stranica, a citirala bih kolegicu Mateju koja je kuharicu opisala ovako: kuharica miriše na bakino dvorište, na sva ona ljetna popodneva tijekom kojih se kuhao paradajz, na kuhače za miješanje pekmeza, na rane kruške, orahe, bundeve, a predivne fotografije prirode, bakinih lonaca, domaćih kolača i zimnice baš mame suze na oči! Doista je to kruna ove za mene odlične 2018. i nadam se da će s knjiga svidjeti svima.

U subotu slijedi promocija knjige u tvom gradu gdje te svi jako dobro poznaju, ali i cijene. Jesi li uzbuđena i što nas očekuje?

Veselim se subotnjem druženju uz kavu i palačinke, bit će to jedno opušteno subotnje prijepodne gdje će sugrađani moći doći vidjeti knjigu, prelistati ju i ako žele kupiti ju po promotivnoj cijeni od 200 kuna. Inače, nadalje će knjiga biti dostupna i mom na blogu www.domacica.com.hr po cijeni od 249 kuna s uključenom dostavom za cijelu Hrvatsku. Drago mi je da ću se moći predstaviti pred svojim sugrađanima, zapravo jedva čekam.

Nedavno si gostovala i u HRT-ovoj emisiji ”Nedjeljom u 2”. Kakvo ti je bilo to iskustvo?

Moram priznati da je to iskustvo koje se desi jednom u životu, nisam možda svjesna svojih uspjeha, ali svakako je odlično biti dijelom jedne takve emisije i ostaviti mali trag na televizijskim ekranima. Definitivno će mi to ostati u sjećanju.

Kakvi su planovi za sljedeću godinu?

-Nemam velike planove. Trenutno se želim posvetiti malo više obitelji budući da je ova godina bila turbulentna, uživati s njima i vidjeti što život nosi. (www.icv.hr, vg, Foto: privatni album S. Mijac)

Skip to content