Prosinac u gradu i ove godine prepun zanimljivih događanja

Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija na kojoj su pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Josip Mikolčić i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej predstavili program manifestacije ”Prosinac u gradu 2010”.1 1291125982Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija na kojoj su pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Josip Mikolčić i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej predstavili program manifestacije ”Prosinac u gradu 2010”.

2 1291125982Na ovogodišnjoj manifestaciji održat će se 33 različitih događanja od kojih je pročelnica Aragović posebno izdvojila koncert klape Intrade, Zimsko prvenstvo u malom nogometu, Koncert Massima Savića u Gradskoj knjižnici i čitaonici, kazališnu predstavu „39 stepenica” tradicionalni Božićni koncert virovitičkih zborova koji će se ove godine održati u Crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu. Pozvala je i djecu na predstavu Pipove dogodovštine koja će se održati 5. prosinca s početkom u 11 sati u Kazalištu Virovitica gdje će im se pridružiti i Sveti Nikola. Na kraju je naglasila da će za sva kulturna događanja u sklopu Prosinca u gradu ulaz biti besplatan.

3 1291126476Ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej posebno je istaknula izniman kulturni događaj kao što je izložba prve dame hrvatskog nadrealizma Nives Kavurić Kurtović čije otvorenje je predviđeno za četvrtak 16. prosinca u 19.30 sati.

4 1291126476Direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Josip Mikolčić usporedio je grad Viroviticu sa drugim gradovima u okruženju istaknuvši da su i drugi izabrali ovaj model, te da unatoč recesiji grad Virovitica sigurno ima jedan od boljih programa. Posebno se je zahvalio institucijama i udrugama što su prepoznali ovaj krizni trenutak i bez ucjena i natezanja odlučili uljepšati svojim sugrađanima ovaj prosinac. Ponosan sam na ovaj trijumf solidarnosti rekao je na kraju direktor Mikolčić.

Cjelokupni program ovogdišnjeg “Prosinca u gradu” možete pronaći ovdje.

Skip to content