Proračun za 2009. godinu veći od 100 milijuna kuna

Na sjednici Poglavarstva Grada Virovitice koja se održala danas u prostorijama Gradske uprave usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu koji iznosi 101.627.470,00 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada Virovitice.Na sjednici Poglavarstva Grada Virovitice koja se održala danas u prostorijama Gradske uprave usvojen je Prijedlog proračuna za 2009. godinu koji iznosi 101.627.470,00 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada Virovitice.

Proračun je izrađen na temelju Uputa za izradu proračuna jedinica lokalne i područne samouprave za razdoblje od 2009. do 2011. godine, koje sadržavaju elemente iz Smjernica Vlade Republike Hrvatske i elemente iz Uputa za izradu državnog proračuna Republike Hrvatske za razdoblje od 2009. do 2011. godine, te je prilagođen i
Smjernicama Vlade i Upute Ministarstva o fiskalnoj i gospodarskoj situaciji u našoj lokalnoj samoupravi u 2009. godini.

Prema riječima gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina ovaj je proračun prvenstveno razvojan jer će se kroz gradnju komunalne i druge infrastrukture omogućiti realizacija i razvoj poslovnih projekata tvrtki na području grada ne samo u poduzetničkim zonama već i u njegovim ostalim dijelovima. Samim tim njegovo provođenje omogućit će lakšu konkurentnost tvrtki i intenzivno otvaranju novih radnih mjesta. Tijekom godine Proračun se može i povećati budući da se u razgovore sa pojedinim ministarstvima kreće tek u prva tri mjeseca iduće godine.

Veličina proračuna sigurno ne ovisi o izbornoj godini jer bez obzira na ovo vrijeme krize Grad Virovitica će dobivati puno više sredstava nego je to bilo prijašnjih godina. Ono što je važno naglasiti da se ni jedan projekt koji je započet neće zaustaviti, a isto tako treba napomenuti da svi novi projekti moraju proći određenu proceduru od izrade prostornih planova, projektne dokumentacije, ishođenja potrebnih dozvola, pa do same realizacije, pa se samim tim već sada počinje pripremati proračun za 2010. godinu istakao je na kraju gradonačelnik Kirin.

Skip to content