Promovirana slikovnica “Kako je rođen i kako je rastao moj grad”

Jedna od mnogobrojnih svečanosti u mjesecu prosincu održana je u Dječjem vrtiću Cvrčak.Tom su prigodom mališani Etno skupine …Jedna od mnogobrojnih svečanosti u mjesecu prosincu održana je u Dječjem vrtiću Cvrčak.Tom su prigodom mališani Etno skupine sa svojim odgojiteljicama pripremile božićni program  u kojemu su  djeca pjevala radosne pjesme.Krasnoslovili su stihove kojima se željeli poručiti koliko se vesele blagdanu Božića.

Pokazali su kako se nekada ukrašavao blagdanski stol i tako naučili značenja i simbole slame, pšenice, zrnja, jabuke, kruha i svijeće – svjetla.Roditelje i sve goste – prijatelje pozdravila je i uputila čestitku ravnateljca vrtića Ana Tomac koja je izrazila zadovoljstvo i sreću što je i današnjim danom  svjetlo dana ugledala slikovnica “Kako je rođen i kako je rastao moj grad“ odgojiteljice Ljiljane Tonček.

Stihove iz slikovnice kazivala su djeca vrtića, a za nagradu su svi dobili na dar slikovnicu. Ovom poetskom slikovnicom mnogi će čitatelji saznati kako je nastao i rastao naš grad kroz povijest od starih Rimljana do današnjih dana. Tekst je ilustrirala Marija Smiljanec, djevojčica koja je sada učenica 1. razred osnovne škole, a do prošle školske godine polaznica vrtića. Grafičko oblikovanje i tisak odradio je Grafički studio Virovitica Online. (rs)

Skip to content