Promocija prvostupnika ekonomije za informatički menadžment

U Svečanoj dvorani “Viro” – Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je svečana promocija stručnih prvostupnika ekonomije za informatički menadžment. Svečanosti promocije, između ostalih, nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik župana Staniša Žarković, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola RH Marko Jelić, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković… Promociji je pristupilo ukupno 65 stručnih prvostupnika ekonomije, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Obraćajući se nazočnima, Virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, između ostalog je kazao:

– Još ni danas nismo do kraja svjesni koliko i što smo dobili osnivanjem ove škole prije pet godina. Danas, zahvaljujući prije svega vašem trudu i radu kao i nesebičnoj pomoći vaših obitelji, ulazite među još uvijek malen broj ljudi u RH koji se mogu pohvaliti titulom akademski obrazovnog građanina. Vjerujem da ćemo i mi uskoro moći pomoći onima koji žele nastaviti svoje školovanje i postati magistri odnosno specijalisti. Činimo sve što je u našoj moći, da možda već ove godine, ovdje u Virovitici, pokrenemo četvrtu i petu godinu i time bi zaokružili jedan ciklus koji je definitivno potreban za daljnji razvoj svih nas i ove županije. Želimo i vama i vašim kolegama koji su krenuli vašim stopama omogućiti sve one uvjete koje imaju studenti u Europi. Stoga, za najkasnije dva mjeseca krenut ćemo s izgradnjom studentskog restorana. Ovdje u krugu biše vojarne i najkasnije na iduće proljeće imat ćete uslugu prehrane kakvu nema niti jedna visoka škola u RH. Također imamo u planu izgradnju studentskog doma za 100 studenata za koji smo već dobili građevinsku dozvolu. Kao oni koji provode lokalnu i regionalnu politiku, učinit ćemo sve da vam omogućimo europski standard studiranja.

U sklopu svečanosti, dodijeljena su zahvale za rad Studentskog zbora i rad Studentske sportske udruge. Istodobno je dodijeljena Dekanova nagrada. Dekanovu nagradu, kao najbolja studentica generacija, dobila je Marija Rudec. Rođena je u Virovitici gdje je završila Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici uz sudjelovanje na brojnim natjecanjima znanja i gdje je proglašena najučenicom škole. Završila je Gimnaziju Petra Preradovića u Virovitici. U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, upisala je smjer informatički menadžment. Sve tri godine studija završila je s odličnim uspjehom. Aktivno je sudjelovala u radu Studentskog zbora kao njegova predsjednica, uz kreiranje prvog izdanja Vodiča za studente, organizaciju prve studentske brucošijade, akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao i sudjelovanje na brojnim promidžbenim aktivnostima Visoke škole… Stručni studij završila je u obranom završnog rad pod nazivom „Odnosi s javnostima kao dio komunikacijskog miksa“, pod mentorstvom Nevena Garače. Potom je upisala diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine. Na temelju ishođenih dopusnica za izvođenje studijskih programa na Visokoj školi se izvode dva prijediplomska stručna studija: Menadžment, smjer Informatički menadžment i smjer Menadžment ruralnog turizma, te studij Poduzetništvo, smjer Poduzetništvo usluga i smjer Ruralno poduzetništvo.
(www.vpz.hr)

Skip to content