Promocija povijesne slikovnice ”Virovitica kroz stoljeća”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održana je promocija povijesne slikovnice, odnosno ilustrirane priče ”Virovitica kroz stoljeća” autora Gorana Gazdeka (tekst) i Stanka Bešlića (ilustracije).U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održana je promocija povijesne slikovnice, odnosno ilustrirane priče ”Virovitica kroz stoljeća” autora Gorana Gazdeka (tekst) i Stanka Bešlića (ilustracije).
O slikovnici su pričali povjesničarka diplomirana knjižničarka Višnja Romaj, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Dubravka Sabolić, viša kustosica kulturno-povijesne zbirke Gradskog muzeja Virovitica, povjesničarka umjetnosti Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja u Virovitici i prim.dr Ivica Veles, urednik izdanja te autori, strip crtač i ilustrator Stanko Bešlić i novinar Goran Gazdek.

Kako se moglo čuti kroz njihove komentare radi se o još jednom izdanju o povijesti Virovitice, ali ovaj puta o izdanju koje čovjeka kroz kratko vrijeme i zanimljive priče može upoznati s povijesti grada Virovitice.
Tekst mora biti razumljiv i ”baki Kati iz Korije” i doktorima na fakultetu bila je nit koja me je vodila rekao je jedan od autora knjige Goran Gazdek.
Format slikovnice je A4 i ima 36 stranica i uz neke dorade u drugom izdanju, koje je najavljeno na 50 stranica, može postati nezaobilazno štivo osnovnoškolcima kako bi lakše savladali povijest svoga grada.

Ovo je jedina knjiga takvog oblika i sadržaja kod nas – radio sam nešto slično samo u inozemstvu rekao tom prilikom jedan od sudionika.
Sama ta činjenica dovoljno govori da se doista radi o jednom hrabrom i hvale vrijednom izdanju za koje smo svi znali da nam nedostaje, ali nitko nije imao toliko snage da ga pretvori u stvarnost.
Na kraju su se autori zahvalili Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu što ih je bezrezervno podržao u ovom projektu.

Skip to content