Promocija monografije Trick – Pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu 14.04. u 13 sati

Povodom nedavnog izlaska monografije Trick, pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji Gradski muzej Virovitica u suradnji s renomiranim likovnim kritičarima prof. Brankom Hlevnjak, prof. Marijanom Špoljarom i prof. Vlastimirom Kusikom…1 1271162778Povodom nedavnog izlaska monografije Trick, pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji Gradski muzej Virovitica u suradnji s renomiranim likovnim kritičarima prof. Brankom Hlevnjak, prof. Marijanom Špoljarom i prof. Vlastimirom Kusikom promovira knjigu koja predstavlja djelovanje virovitičke slikarske obitelj Trick, tri slikara iznikla iz iste obitelji, oca Stjepana čiji radovi pripadaju renomiranim slikama magičnog realizma te sinova Nikole i Teodora, koji različitom slikarskom praksom nakon Likovne akademije u Zagrebu i Akademije primijenjene umjetnosti u Beogradu (baveći se slikarstvom i primijenjenom umjetnošću) nalaze svoje mjesto u hrvatskoj likovnosti XX. stoljeća.

2 1271162778Promotori izdanja:
prof. Marijan Špoljar, likovni kritičar
prof. Branka Hlevnjak, likovna kritičarka
prof. Vlastimir Kusik, ravnatelj Galerije likovnih umjetnosti, Osijek
Milan Sivački, dizajner
prof. Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica

Promocija monografije Trick – Pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji održati će se u srijedu, 14. travnja 2010. godine u 13 sati u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra, Ilica 44 Zagreb.

Skip to content