Projekti i prekogranična suradnja u fokusu sastanka gradonačelnika I. Kirina i predstavnika HGSS Stanice Orahovica

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je jučer u Gradskoj upravi sastanak s predstavnicima HGSS-a Stanice Orahovica na čelu s pročelnikom Damirom Štefancem. Sastanku je nazočila i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, a fokus je bio na budućim projektima i prekograničnoj suradnji. Razgovaralo se o mogućnostima financiranja projekata vezanim uz nabavu opreme, kao i edukacijama. Dogovoreno je kako će za će gradska razvojna agencija biti zadužena za svu buduću suradnju, odnosno pripremat će i provoditi projekte za HGSS Stanicu Orahovica.

Također, istaknuto je kako je plan uspostaviti suradnju s drugim organizacijama na području RH kako bi se doprinijelo zajedničkom poboljšanju djelovanja službi civilne zaštite, a razgovaralo se i o mogućnostima poboljšanja koordinacije na terenu žurnih službi.
Na kraju, gradonačelnik Ivica Kirin je izrazio zadovoljstvo djelovanjem HGSS Stanice Orahovica, a posebno njihovim doprinosom u nedavno održanoj vježbi „Olujno nevrijeme, Virovitica 2023.“ (virovitica.hr)

Skip to content