Projekt COOR-a Virovitica “Od vrećice do srećice” nagrađen dm green city nagradom za najbolju eko-ambalažu

coorOve školske godine Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica  pokrenuo je novi projekt pod nazivom Od vrećice do srećice. Temeljni je cilj projekta upoznati i educirati učenike Centra da su plastične vrećice zapravo korisni otpad, vrijedna sekundarna sirovina čijom se reciklažom može dobiti novi proizvod.
U sklopu tog projekta održane su tri radionice – prva u sklopu Projektnog dana Eko-škole, druga uoči Uskrsa, a treća radionica održana je povodom obilježavanja Dana Centra.
Projekt je prezentiran na 5. međužupanijskom kvizu međunarodnih Eko-škola s posebnim programima u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica 18.4.2013.
S tim projektom prijavili su se na sudjelovanje u projektu dm green city dodjela nagrada u 3 kategorije; 1. kategorija – najbolji eko-edukativni projekt, 2. kategorija – najbolja eko-ambalaža i 8. kategorija – najbolja eko-inovacija/proizvod. U kategoriji najbolja eko-ambalaža projekt je ušao u finale i na svečanoj dodjeli 20.6.2013. u dvorani Tucman u Zagrebu osvojena je nagrada sa svojim vrećicama za poklone proizašlima iz projekta „Od vrećice do srećice”. Nagradu nam je uručio Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Skip to content