Program obilježavanja Dana VPŽ: Bogat program i niz zanimljivih manifestacija

Virovitičko-podravska županija je i ove godine povodom obilježavanja svog Dana pripremila bogat program koji započinje u subotu, 29. kolovoza i traje do ponedjeljka, 7. rujna. Na rasporedu je niz zanimljivih manifestacija, od 5. sajma agroproizvoda i opreme Agroexpo 2015. u Virovitici, pa do 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske te 4. natjecanja u oranju konjima koje će se održati u općni Suhopolje.
U sklopu obilježavanja Dana županije bit će dodijeljena i nagrada za najoriginalniji selfie s prepoznatljivim motivom županije u pozadini, a glasovanje će biti otvoreno do 30. kolovoza na službenoj Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.
Pripremili smo i „mini avanturu“ za sve ljubitelje prirode i biciklizma, koji će imat priliku sudjelovati na biciklijadi pod nazivom „Na dva kotača Podravinom i Slavonijom, Virovitičko-podravskom županijom“ te istražiti ljepote naše županije na dva kotača.
Svoj doprinos obilježavanju Dana županije dat će i Glasnici istine-Hrvatski maratonci koji će pod pokroviteljstvom Županije organizirati 2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom od Kladara do Stare Jošave u duljini od 86 km.
Središnja svečanost bit će održna 3. rujna, na sam Dan županije, kada je na rasporedu svečana sjednica na kojoj će zaslužnim građanima, institucijama i udrugama biti dodijeljena javna priznanja i nagrade.
Na sam Dan Virovitičko-podravske županije u Gradskom muzeju u Virovitici bit će otvorena izložba pod nazivom „Plemići i velikaši Virovitičke županije“., a u subotu i nedjelju (5. i 6. rujna) bit će održan dvodnevni spektakl ”3. srednjovjekovni viteški turnir” na Jankovcu.

Obilježavanje Dana županije završit će u ponedjeljak, 7. rujna, svečanim otvorenjem nove zgrade Područne škole u Gornjem Miholjcu te polaganjem temeljnog kamena za izgradnju nove škole u Bušetini, čime Županija još jednom pokazuje brigu za svoje najmlađe stanovnike i obrazovanje.

Detaljan program obilježavanja možete pogledati u nastavku:
29.8. (subota)
7,00 – 2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom od Kladara do Stare Jošave u duljini od 86 km – Glasnici istine
10,00 – otvorenje 5. sajma agroproizvoda i opreme Agroexpo 2015. u Virovitici
12,00 – dodjela priznanja pčelarima te nagrade „Zlatna žlica“ za najbolji med
Izbor za najuzorniju seosku ženu Virvitičko-podravske županije (u sklopu sajma Agroexpo)

30.8. (nedjelja)
Biciklijada „Na dva kotača Podravinom i Slavonijom, Virovitičko-podravskom županijom“, polasci iz Virovitice, Slatine, Orahovice i Pitomače

3.9. (četvrtak)
9,00 – polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju.
11,00 – Svečana sjednica u Kazalištu Virovitica
19,00 – Otvorenje izložbe „Plemići i velikaši Virovitičke županije“ – Gradski muzej u Virovitici

5.9. (subota)
13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske te 4. natjecanja u oranju konjima – naselje Borova, općina Suhopolje
3. srednjovjekovni viteški turnir – Park šuma Jankovac
6.9. (nedjelja)
3. srednjovjekovni viteški turnir – Park šuma Jankovac

7.9. (ponedjeljak)
polaganje temeljnog kamena za izgradnju Područne škole Bušetina
otvorenje Područne škole u Gornjem Miholjcu

Skip to content