Program Međunarodnog dana muzeja – utorak 18. svibnja

Program Međunarodnog dana muzeja koji će se održati u utorak 18. svibnja 2010. u Gradskom muzeju Virovitica: 10.00 sati
U suradnji s Parkom prirode Papuk, prvim geoparkom u Hrvatskoj, održat će se prezentacija…1 1273753578Program Međunarodnog dana muzeja koji će se održati u utorak 18. svibnja 2010. u Gradskom muzeju Virovitica:

U suradnji s Parkom prirode Papuk, prvim geoparkom u Hrvatskoj, održat će se prezentacija Parka s posebnim osvrtom na geologiju te praktične radionice za djecu na teme fosila i vulkana. Aktivnim sudjelovanjem djeca će izrađivati otiske školjkaša, puževa u gipsu i glinamolu uz kraće predavanje o fosilima i njihovu nastanku. Predavanje o vulkanima i dinamici Zemlje također će biti popraćeno radionicom.

Interaktivna izložba suvremene umjetnice Ane Horvat. Izložba i događanja vezana uz njenu realizaciju, bit će smještena u novi galerijski prostor Muzeja. Rad Ane Horvat kreće od neispisane ploče – tabule rase, gipsanih odljeva koje posjetitelji muzeja mogu slobodno oblikovati, odnosno intervenirati na njima s ponuđenim likovnim materijalima. Igra, kreacija, iskustvo procesa stvaranja ono je što autorica daje promatraču pretvarajući ga u aktivnog sudionika i potpisanog koautora likovnog djela.

Tokom cijelog dana građani Virovitice moći će prelistati u dogovoru s kustosicom Kulturno-povijesne zbirke- izradu digitalne kopije Matice rođenih, vjenčanih i umrlih od 1852. do 1932. godine koju je početkom ove godine Željko Weiss, predsjednik Židovske općine Virovitica ponudio je Gradskom muzeju .

Tokom cijelog dana u muzejskom hodniku građani će moći pogledati izložbu Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj 2008. i 2009. Arheloškog muzeja Zagreb, autora izložbe s Jacqueline Balen i Sanjina Mihelića.

Kombinacijom ovih raznolikih sadržaja, prirodne, kulturne, likovne i povijesne tematike, pozivamo posjetitelje na sudjelovanje, samoizražavanje, druženje i umjetnički izazov.

Skip to content