Prodajom rukotvorina i prikupljenim donacijama, virovitički gimnazijalci nezbrinutoj djeci u Nazorovoj darovali igračke, slikovnice i slatkiše

Klub volontera Gimnazije Petra Preradovića Virovitica za nezbrinutu djecu Doma u Nazorovoj u Zagrebu prikupio je igračke, slikovnice i društvene igre te slatkiše. Sredstva su dobivena prodajom rukotvorina 3B razreda, te donacijama ostalih učenika i profesora Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Profesorica Ines Tot s učenicima je izradila piliće, pisanice i čestitke za Uskrs, koje su prodavane i skupljena su sredstva za nezbrinutu djecu… Put Zagreba je – Tamaru Deak, Zaru Majetić, Timeu Brlas, Antoniju Marinu, Ninu Virovac uz psihologinju Ljiljanu Main, prevezao Draženko Majetić.

Dom u Nazorovoj osnovan je iz Zaklade baruna Jelačića i s radom je započeo 1. siječnja 1888. godine. Zgradu kakvu danas poznajemo projektirao je poznati arhitekt Ignatz Fischer, a izgrađena je 1914. godine. U sjedištu Doma organizirani su: Odjel skrbi o djeci dobi od 0 – 3 godine, i djeca – do polaska u školu. Odjeli godišnje prime i otpuste prosječno 70-ak djece.

(vpz.hr, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Fotografije: Facebook)

Skip to content