PRIPREMNI RADOVI NA VIROVITIČKIM JEZERIMA Od srijede, 8. ožujka, za građane i promet zatvorena cesta od 3. jezera

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kao što je najavljeno, protekloga tjedna započeli su pripremni radovi na projektu izmuljivanja Virovitičkih jezera kako bi do kolovoza sve bilo spremno za realizaciju projekta „Uređenje sliva Ođenice na području grada Virovitice”.

Pripremni radovi odvijaju se u sklopu redovnog programa nositelja projekta – Hrvatskih voda.

Pošto će se u prvoj fazi uređivati 4., 5. i 6. jezero, trenutno je zacijevljen kanal na 5. i 6. jezeru, a do kraja tjedna bit će i na 4. kao bi se strojevi i mehanizacija za izlov ribe mogli slobodno kretati po bentovima i nasipima. Ribe će se izmjestiti unutar jezera, a navedena tri jezera trebaju se prosušiti kako bi se u kolovozu moglo krenuti s izmuljivanjem.

Od srijede, 8. ožujka, za promet i građane bit će zatvorena cesta od kućice na 3. jezeru, izuzev službenih osoba Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma. Zbog izlova ribe na 4. i 6. jezeru, očekuje se da će cesta biti zatvorena 15-ak dana, a nakon toga ponovno će biti otvorena sve do početka radova na projektu, o čemu će javnosti biti na vrijeme obaviještena.

Radovi na Virovitičkim jezerima odvijaju se uz suglasnost Zajednice sportsko ribolovnih udruga Virovitica koje su nositelj ribolovnog prava, ribolovnih udruga s područja Virovitice te Odjela za ribarstvo i Inspektorata Ministarstva poljoprivrede.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin ovom prilikom moli sugrađane da zbog opasnosti od naleta strojeva s mehanizacijom, rekreativne aktivnosti obavljaju do 3. jezera sve dok je obavijest o zatvaranju ceste na snazi.

Podsjetimo, projekt „Uređenje sliva Ođenice na području grada Virovitice”, financirat će se EU sredstvima putem Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, a svrha zahvata je unaprjeđenje sustava obrane od poplava na slivu Ođenice te revitalizacija Virovitičkih jezera, odnosno povećanje prostora akumulacije – retencije izmuljivanjem. (virovitica.hr)

Skip to content