Pripremni radovi na izgradnji nogostupa u Ulici kralja Petra Krešimira IV od Ulice Stanka Vraza do Ulice Matije Gupca

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U tijeku su pripremni radovi na izgradnji nogostupa u Ulici kralja Petra Krešimira od Ulice Stanka Vraza do Ulice Matije Gupca u Virovitici. Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da na ovom potezu nije bilo nogostupa te će se na ovaj način znatno povećati sigurnost građana koji prolaze ovom ulicom. U konačnici nakon nogostupa prvo će se izgraditi mali kružni tok na križanju kod VeGeŠKe zbog sigurnosti svih sudionika u prometu te nakon toga cestovno povezati ulicu Matije Gupca s Ulicom kralja Petra Krešimira IV što će ujedno postati i prvi prsten grada odnosno svojevrsna obilaznica strogog gradskog centra.

Radovi su odrađeni u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, te kolničke konstrukcije u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu.

Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

 

Skip to content