Pripreme za razvojni IT centar u Virovitici: FINA najavila zapošljavanje stručnjaka te stipendiranje, a potom i zapošljavanje studenata

O aktivnostima i koracima koji će biti poduzeti kako bi se u budućnosti u Virovitici realizirao razvojni IT centar, razgovarali su gradonačelnik Ivica Kirin i Ivica Prekratić, direktor Fine – Podružnice Bjelovar u sklopu koje je i poslovnica u Virovitici.

Ovom prilikom I. Prekratić najavio je zapošljavanje novih inženjera, ali i stipendije za studente, dok će u realizaciju centra biti uključena Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici.

Inženjeri iz IT sektora koji će ovdje krenuti s radom bit će jezgra budućeg centra i osobe koje će, uz podršku kolega iz sektora informatike u Zagrebu, rukovoditi radom studenata koji će u Virovitici raditi preko student servisa. U planu je i sklapanje sporazuma s Visokom školom, a ići ćemo i na projektnu suradnju. Također, planiramo raspisati natječaj za tri stipendije te bi studenti stipendisti nakon toga imali obvezu godinu dana odraditi u Fini, rekao je Ivica Prekratić istaknuvši da su ovo koraci koji su ujedno i siguran početak razvojnog centra.

Prostor imamo u zgradi Fine, a uređivat ćemo ga sukcesivno, odnosno paralelno s novim zapošljavanjima. Cilj je da ovdje kroz 5 do 6 godina imamo zaposlenih 30 inženjera, dodao je I. Prekratić.

Inicijativu za realizaciju razvojnog IT centra podržavaju i Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, a dogovor oko konkretnih radnji te sastanak s predsjednikom Uprave Fine Draženom Čovićem, najavljen je za ožujak.

Na sastanku se, osim o razvojnom centru, razgovaralo i o uređenju zgrade Fine.

Središte našeg grada poprima novi izgled, uređuju se dvorac i park i želja nam je da se uredi i jedna od najljepših zgrada u centru, zgrada Fine. Drago nam je da postoji dobra volja s regionalne razine, a sve predstojeće korake dogovorit ćemo na sastanku s predsjednikom Uprave, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako mu je iznimno ponosan što se pokreću aktivnosti koje će dodatno pozicionirati Viroviticu na IT karti Hrvatske. (virovitica.hr)
.

Skip to content